Enviat per: Escola Mata de Jonc | 31/03/2012

La pena de mort, el 2011

Videoinfografia d’Amnistia Internacional.


Responses

 1. És una llastima que existesqui la pena de mort.A jo no m’agrada perque es com a castigar a un a no viure i aixó no es just.

 2. Es una pena que en el 2011 i el que queda segueixi existint la pena de mort avui en dia, ja que el món ha avançat molt i que encara existeixi un càstig així, encara que sigui minoritari respecta a la resta del món.

  Estic d’acord amb el que ens ve a dir aquest video en contra d’aquest sistema i pel que fa la meva opinió sigui el crim que sigui llevar la vida no ho trob el més adequat, ja que existeixen altres maneres de castigar com per exemple tallar la llibertat del criminal ficant-lo a la presó i entre altres.

 3. L’anterior comentari és meu.

 4. Als Estats Units les execucions havien caigut un 12% l’any 2010 respecte el 2009 i més d’un 50% des de 1999. Així, l’any 2010 s’executaren 112 sentències d’aquest tipus. Estats Units, juntament amb Aràbia Saudí, Xina, Iran i Yemen, és un dels països que més persones condemna a la pena màxima cada any. L’any 2010 s’executaren en el món “legalment” 527 persones. Això, tenint en compte que no es coneixen dades sobre la Xina, de manera que aquesta dada podria ascendir a milers de persones (segons Amnistia Intenracional).

 5. No sabia que a Iran i Iraq hi ha pena de mort.

 6. Crec que és bastant lamentable que en el 2012 encara existeixi la pena de mort en alguns països. Tot i que com diu el vídeo las taxes de executats per pena de mort en aquets països han baixat considerablement, trob que es totalment innecesària i que s’hauria de prohibir per tot el món, ja que hi ha diferents formes de castigar durament, com per exemple la cadena perpètua.

  Només al 2010 s’executaren 527 persones arreu de tot el món (això sense saber el nombre d’executats a Xina), i tots aquets assassinats s’haguecin pogut evitar castigant al criminal de diferentes formes, més civilitzades.

 7. Per a mi es una pena que encara s’apliqui la pena de mort a algunes persones. Jo estic totalment en contra amb aquesta llei, si fos per jo la llevaria, la prohibiria en tot el món. Ademés hi ha altres maneres de condenar a la gent, com per exemple la cadena perpertua.

 8. Hem pareix totalment innecessària la pena de mort, ja que hi ha mùltiples formes de condenar a una persona i crec que aquesta es la que menys s’hauria de practicar. És una verdadera llàstima que avui en dia encare es fagi servir a segons quines regions, hem pareix una manca de progres cap a la civilització.

 9. El que a mi m’ha semblat més rellevant i preocupant és el desconeixement del les sentències a pena de mort que aplica Xina. A partir d’aquesta dada, he cercat informació per saber “que passa en Xina”, ja que com surt a una altre entrada d’aquest bloc, el país creix, (en funció del PIB) un 10 % anual, però darrera el “desenvolupament social” que promulga el govern, els habitant sofreixen series dificultat i viuen bastant malament.

  El que he trobat d’aquesta recerca és que hi ha moltes normes que coarten la llibertat dels ciutadans, com per exemple, l’accés restringit a segons quines pàgines d’internet i el temps que poden navegar, abusos en les hores de treball, l’aplicació de tortures per part dels agents de l’estat per tal de poder obtenir probes en els judicis contra els que no estan d’acord amb el règim comunista. Aquestes són un petit exemple de moltes de les normes que restringeixen la llibertat dels ciutadans. Penso que aquestes van molt relacionades amb la pena de mort, ja que la gent que es manifesta en contra del sistema establert segurament es castigada durament, inclús en la pena de mort.

  En definitiva, penso que és un país opressor dominat per persones amb molt poder que tracten la societat gairebé com esclaus.

 10. :O molts de païssos amb pena de mort…massa. Lamentable.

 11. per estar a l’any 2012 ja son massa paÏsos on hi ha pena de mort, molt lamentable…

 12. No ho entenc, païssos com Estats Units, Japó o Xina, que tenen un paper fonamental a n’el món i que estiguin tant enderrarits amb aquest tema. No ho puc comprendre

 13. és una pena que hi hagi tants de països on es llevi el dret més important: el dret de la vida i sobretot en aquests països tant importants com USA o Xina. I a més es molt injust castigar d’aquesta manera a les persones, això no s’ho mereix ningú per molt que hagi fet-

 14. jo trop molt trist que ejecutin a gent, em fa mes pena la china i USA per que son els que mes ejecuten i em fa molta pena

 15. No sabia que hi havia pena de mort a tants de paisios quina pena

 16. Jo tampoc sabia que fos a tants, la part que menys m’agrada es quant diuen que a la china es mata mes que a tots els altres junts…
  és molt trist

 17. Es molt brutal el que afecta china en els morts en tot l’anys per pena de mort!


Categories

%d bloggers like this: