Enviat per: xponseti | 04/11/2009

Pi és un paisatge

Daniel Tammet va poder recitar 22.514 xifres de π en una exhibició amb finalitats benèfiques el 14 de març de 2004 (dia de π, naturalment). Es va limitar a mirar el paisatge que formaven els dígits, segons es desplaçaven davant els seus ulls, i anar-lo pronunciant. Aquí hi ha un esquema, fet per ell, de com comença aquest π-paisatge.

Paisatge

David Tammet posseeix una percepció sinestèsica excepcionalment rica i complexa. En la seva autobiografia Nascut en un dia blau explica com aquesta percepció està en l’origen de les seves extraordinàries capacitats matemàtiques.

Mai escriu res quan calcula, perquè sempre ha pogut fer els comptes de cap, i és molt més fàcil per ell visualitzar la resposta utilitzant les seves formes sinestèsiques que intentar fer els comptes amb les tècniques de “sumar i dur” que s’ensenyen en el col·legi. Quan multiplica, veu els dos nombres com formes diferents. La imatge canvia i emergeix una tercera forma: la resposta correcta. El procés ocorre espontàniament en qüestió de segons. És com fer matemàtiques sense haver de pensar.

Font: Pseudopodo


Categories

%d bloggers like this: